Intervju z Nikolo Tesla, ki ga je dal v svojem laboratoriju leta 1899 za časopis Nesmrtnost.

Nikola Tesla:”Pridobil sem sposobnost, da upravljam s sanjami in lahko zaspim ali se zbudim takrat, ko to hočem. Če mi nekaj, kar delam ni jasno, sebe pripravim do tega, da mislim na to in v sanjah najdem rešitev…Vse je svetloba. V enem snopu žarka je usoda celega naroda. Vsak narod ima svoj snop v velikem svetlobnem izvoru, katerega vidimo kot Sonce. In zapomnite si:”nobeden človek, ki je obstajal, ni umrl. “

NOVINAR: g.Tesla, vi ste se proslavili kot človek, ki se razume v kozmične procese. Kdo ste gospod Tesla? Govori se, da ste iz Hrvaške iz Like, kjer skupaj z ljudmi rastejo drevesa, kamenje in zvezdno nebo. Zgleda, da je vaše rodno mesto kot planinski cvet in hiša, v kateri ste se rodili je poleg gozda in cerkve.

TESLA: Da, res je tako. Ponosen sem na srbske korenine in na svojo hrvaško domovino.

NOVINAR: Futuristi rečejo, da je 20. in 21. stoletje rojeno iz glave Nikole Tesle. Oni slavijo magnetno polje in slavijo indukcijski motor. Stvarnika imenujejo lovca, ki je v svojo mrežo ujel svetlobo in globine Zemlje in bojevnika, ki je ujel ogenj iz neba. Oče izmenične energije, ki je naredil, da bosta fizika in kemija zavladala polovici sveta. Industrija ga bo proglasila za vrhovnega svetnika in bankirji za največjega, ki je delal dobra dela. V laboratoriju Nikole Tesle je prvič razbit atom. Tu je narejeno orožje, ki z vibracijami izzove potrese. Tu je odkrit tudi črni kozmični zrak. Pet ras se mu bo molilo v Hramu Prihodnosti, ker jih je naučil veliko skrivnost, da se Empedoklovi Elementi (štiri osnovni: ogenj, voda, zemlja, zrak) lahko napajajo z življenjskimi silami iz etra.

TESLA: Da, to so nekatera moja največja odkritja. Toda sem, vseeno poražen človek. Nisem ustvaril tega kar sem hotel.

NOVINAR: Kaj je to, gospod Tesla?

TESLA: Želel sem osvetliti celo Zemljo. V njej je dovolj elektrike, da postane drugo Sonce. Svetloba bi sijala okrog ekvatorja, kot prstan okrog Saturna. Človeški rod ni zrel za veliko in dobro. V Koloradu springsu sem napojil Zemljo z elektriko. Isto tako jo lahko napolnimo tudi z drugimi energijami, kot so pozitivne psihične energije. One so v glasbi Bacha ali Mozarta ali v verzih velikega pesnika. V Zemljini notranjosti obstajajo energije vedrine, mira in ljubezni; Izražajo se skozi cvet, ki raste iz Zemlje, hrano katero dobimo iz nje. Jaz sem leta raziskoval način na kateri bi te energije lahko vplivale na ljudi. Lepota in vonj rože se lahko vzame kot zdravilo, a sončni žarki kot hrana. Življenje ima neskončno število vidikov in dolžnost znanstvenika je, da jih najde v vsaki obliki materije. Tri stvari so pomembne v tem. Vse za čimer jaz težim so te tri stvari.

NOVINAR: Katere so te tri stvari?

TESLA: Eno je vprašanje hrane. S katero zvezdno ali zemeljsko energijo nahraniti lačne na Zemlji? S katerim vinom odžejati vse žejne, da se jim srce razveseli in da ugotovijo, da so bogovi? Druga stvar je: Kako uničiti energije zla in bolečine v katerih se odvija človekovo življenje? One se včasih pojavijo kot epidemija iz globine vesolja; v tem veku so se te bolezni z Zemlje razširile po vesolju. Tretja stvar je: Obstaja v vesolju preveč svetlobe? Jaz sem odkril zvezdo, ki po matematičnih in astronomskih zakonitostih lahko izgine in da se na pogled nič ne spremeni. Ta zvezda je v galaksiji. Njena svetloba se lahko stisne do takšne gostote, da gre v kroglo manjšo od jabolka in težjo od Sončnega sistema. Religija in filozofija učijo, da človek lahko postane Kristus ali Buda. To za čimer jaz iščem je še bolj noro, večje in nemogoče. To je: kaj narediti, da se v vesolju vsak rodi kot Kristus in Buda. Vem, da je gravitacija naklonjena vsemu, kar lahko leti in moj namen ni, da naredim leteče naprave, pač pa da človeku vrnem zavest o njegovih lastnih krilih..Naprej, jaz poskušam, da prebudim energije, ki se nahajajo v vakumu. Vakumi so največji izvori energije. To kar se imenuje poraznina je samo manifestacija neprebujene energije. Ni praznine na Zemlji, niti v vesolju. V črnih luknjah, o katerih govorijo astronomi, so najmočnejši izvori energije in življenja.

NOVINAR: Na oknih vaše sobe v hotelu, na 33. nadstropju, vsakega jutra priletijo golobi.

TESLA: Človek mora biti sentimentalen do ptic. To je zaradi njihovih kril. Tudi on jih je nekoč imel, prava in vidna.

NOVINAR: Niste prenehali leteti še od mladih dni v Smiljanju

TESLA: Želel sem poleteti iz strehe in sem padel. Napačni otroški izračuni. Ne pozabite mladenič, krila so vse v življenju!

NOVINAR Nikoli se niste poročili. Ni znano, da bi kadarkoli imeli kakšno ljubezen do žene. Fotografije iz mladosti vas kažejo kot neizmerno lepega mladeniča.

TESLA Ne, nisem. Dve poti sta: veliko ali nič seksa. Sredina je za obnavljanje človeškega rodu. Preveč seksa pri določenih ljudeh hrani vitalnost in duh. Vzdržati se seksa enako dela pri drugih ljudeh. Jaz sem izbral to drugo pot.

NOVINAR: Vaši ljubitelji se žalijo, ker napadate teorijo relativnosti. Čudna je vaša trditev, da materija nima energije. Vse je prežeto z energijo? Od kje je potem ona?

TESLA Najprej je bila energija, potem materija.

NOVINAR Gospod Tesla, to je kot bi rekli, da ste vi rodili svojega očeta in ne on vas.

TESLA Prav tako stoji stvar z vesoljem. Materija je ustvarjena iz prvobitne in večne energije, ki jo poznamo kot svetlobo. Zasijala je in pojavile so se zvezde, planeti, človek in vse kar je na Zemlji in univerzumu. Materija je izraz neskončnih vidikov svetlobe. Zato je energija starejša od nje. Obstajajo 4 zakoni ustvarjanja:

  • Prvi je, da je izvor vsega v Nepojavnem
  • Drugi zakon je širjenje teme, ki je prava narava svetlobe, iz Nepojavnega in njena preobrazba v svetlobo
  • Tretji zakon je potreba svetlobe, da postane materija
  • Četrti zakon glasi; ni začetka in ni konca; trije predhodni zakoni od vedno trajajo in ustvarjanje je večno.

TESLA Zapomnite si, ni zakrivljen prostor, pač pa človekov um, ki ni sposoben, da dojame neskončnost in večnost. Da je v Stvarniku relativnost, je jasno, da bi bil nesmrten, tudi fizično, če bi želel. Jaz sem del, svetlobe in ona je glasba. Svetloba izpolnjuje mojih šest čutil, jaz jo vidim, slišim, občutim, vonjam, dotikam in mislim. Misliti je pri meni šesti čut. Sferice svetlobe so izpisane note. Ena strela je lahko celotna sonata. Tisoče strel je koncert. Za ta koncert sem ustvaril žogaste strele, katere se slišijo tudi na vrhu ledenikov Himalaje.

TESLA O Pitagori in matematiki; Števila in enačbe so znaki s katerim se obeleži glasba sfer. Če bi Einstein slišal njene zvoke, ne bi ustvarjal teorijo relativnosti. Ti zvoki so sporočilo umu, da ima življenje smisel, da v vesolju obstaja popolna skladba in da je lepota vzrok in posledica ustvarjanja. Ta glasba je večno kroženje zvezdnih nebes. Najmanjša zvezda je popolna kompozicija in del nebeške simfonije. Uutripi človeškega srca so deli simfonije na Zemlji. Newton je vedel, da je skrivnost v geometriji v pravilnem razporedu gibanja nebeških teles. On je spoznal, da je harmonija vrhovni zakon v vesolju. Zakrivljeni prostor je kaos; kaos ni glasba. Einštein je bil glasnik časa, hrupa in besa.

NOVINAR Gospod Tesla, ali vi slišite glasbo?

TESLA Vedno jo slišim. Moje duhovno uho je veliko kot nebo, ki ga vidimo iznad nas. Svoje fizično uho sem povečal z radarjem. Po teoriji relativnosti se dve paralelni liniji združijo v neskončnosti. S tem bo tudi Einsteinova napačna teorija postala prava. Enkrat ustvarjen, zvok traja večno. Za človeka lahko on izgine, toda on traja v tišini, kjer je njegova največja moč. No nimam ničesar proti Einsteinu, on je zelo ljubezniv človek in naredil je dobre stvari, od tega bo nekaj postalo del glasbe. Jaz mu bom pisal in mu poskušal objasniti, da eter obstaja, in da so njegovi delci to, kar drži vesolje v harmoniji in življenje v večnosti.

NOVINAR Povejte, prosim vas, kateri so pogoji prilagajanja enega angela na Zemlji?

TESLA Jaz jih imam deset. Beležite pazljivo.

NOVINAR Zapisal bom vašo vsako besedo, spoštovani g.Tesla

TESLA Prvi pogoj je visoka zavest o svojem poslanstvu (nalogi) in o delu, ki ga je treba narediti.To obstaja, čeprav čisto v malem, obstaja v najbolj zgodnji mladosti. Ne bodimo lažno skromni; hrast ve da je hrast, a grm poleg njega, da je grm. Kot deček od 12 let sem že v otroštvu vedel, da bom svoja odkritja ustvaril, čeprav ne čisto jasno… Drugi pogoj prilagojevanja je vztrajnost. Vse kar sem začel sem dokončal.

NOVINAR Kateri je tretji pogoj prilagoditve, gospod Tesla?

TESLA Usmeritev vseh vitalnih in duhovnih energij na delo. To pomeni tudi očiščenje ali odpuščanje, od mnogih stvari in potreb, ki jih ima človek. Jaz s tem nisem ničesar izgubil, pač pa le pridobil. Toliko sem dobil, da sem se radostil vsakega dne in noči. Zapišite: Nikola Tesla je bil srečen človek! Četrti pogoj je prilagajanje telesnega sklopa (ansamblu) delu.

NOVINAR Kako to mislite g.Tesla?

TESLA Najprej je vzdrževanje telesnega sklopa. Človekovo telo je popolna mašina. Jaz poznam svoj sklop in kaj je dobro za njega. Hrana večine ljudi je meni škodljiva in nevarna. Zaradi tega včasih mislim, da so se vsi kuharji zarotili proti meni..Dotaknite mojo roko.

NOVINAR Ona je hladna.

TESLA Da. S krvnim obtokom se lahko upravlja, kot tudi z mnogimi procesi v nas in okrog nas. Zakaj ste prebledeli, mladenič?

NOVINAR To je zgodba, da je Mark Twein napisal Skrivnostnega tujca, to čudovito knjigo o Satanu, navdihnjeno z vami.

TESLA Beseda Lucifer mi je ljubša. Gospod Twein se rad šali. V otroštvu sem nekoč ozdravel, ko sem bral njegove knjige. Ko sva se tukaj spoznala sem mu povedal to zgodbo, je bil tako ganjen, da je zajokal. Postala sva prijatelja in pogosto je prihajal v moj laboratorij. Enkrat je želel, da mu pokažem mašino, ki je z vibracijami izzvala občutke blaženosti. To je bil eden od izumov za zabavo, s katerimi sem se včasih igral. Opomnil sem gospoda Tweina, koliko časa lahko ostane pod temi vibracijami. Ni me poslušal in je ostal dlje. Končalo se je tako, da je kot raketa mimo mene stekel držeč se za hlače, v toaletne prostore. Bilo je to strašansko smešno, toda jaz sem ohranil resnost.

Vrnimo se na prilagajanje telesnega sklopa. Poleg hrane, so zelo pomembne tudi sanje. Od dolgega in izčrpljujočega dela sem se lahko po eni uri spanja povsem obnovil. Pridobil sem sposobnost, da upravljam s sanjami in zaspim in se lahko zbudim ob uri, katero si sam sebi zastavim. Če mi nekaj ni jasno sam sebe pripravim do tega, da v sanjah pridem do rešitve.

Peti pogoj prilagajanja je spomin. Mogoče so možgani pri večini ljudeh varuh spoznanja sveta in znanja o njemu in življenju. Moji možgani se ukvarjajo z bolj pomembnimi stvari od spomina. Pri meni spomin lovi tisto, kar mu je v danem trenutku potrebno. To je okrog nas in ga je potrebno samo vzeti. Vse kar smo enkrat videli, slišali, prebrali in spoznali nas spremlja v vidu svetlobnih sferic. Mene te sferice poslušajo. Goethov Faust, moja najljubša knjiga, ki sem se je naučil na pamet v Nemčiji, ko sem bil še študent, ga lahko še sedaj recitiram na pamet. Svoje izume sem leta nosil v “glavi” in šele potem sem jih uresničil.

NOVINAR Pogosto spominjate moč vizualizacije.

TESLA Njej se lahko tudi zahvalim za vse kar sem ustvaril. Dogodki iz mojega življenja in moja odkritja so pred mojimi očmi resnični, vidni kot vsaka pojava in predmet. V mladosti sem se pogosto bal, ne vedoč kaj to pravzaprav sploh je. Kasneje sem to moč prejel kot neverjeten dar in bogastvo. Negoval sem jo in ljubosumno čuval. Vizualizacija mi je pomagala, da sem na večini izumov izvajal popravke in jih potem končane delal. Z vizualizacijo rešujem kompleksne mametatične enačbe, a da ne izpisujem števila. Na Tibetu bi zaradi tega dobil čin visokega Lame.

Da. To se tako dela. Moj sluh in vid so popolni in lahko svobodno rečem, močnejši kot pri večini ljudeh. Jaz slišim grmenje na stopetdeset milj in vidim barve na nebu, ki jih drugi ne vidijo. To povečanje vida in sluha sem imel kot otrok. Kasneje sem to zavestno razvijal.

NOVINAR V mladosti se bili nekajkrat težko bolni. Ali je bolezen ena od pogojev prilagajanja?

TESLA Je. Ona je pogosto posledica pomanjkanja ali izčrpanosti življenjske sile. Pogosto je pa tudi očiščenje duha in telesa od strupov, ki so se nabrali. Neizbežno je, da je človek iz časa na čas bolan. Izvor večine bolezni je v duhu. Kot otrok sem zbolel za od kolere, ki je harala po Liki. Ozdravel sem s tem, ko mi je oče dovolil, da se vpišem v študij tehnike, kar je predstavljajo moje življenje. Prividi za mene niso bolezen, pač pa sposobnost uma, da prodre izven tri zemeljske dimenzije. Imel sem jih celo življenje in jih prejemal kot vse druge pojave okrog sebe. Enkrat v otroštvu sem se sprehajal s stricem ob reki in rekel:”Iz vode se bo prikazala postrv, jaz bom vrgel kamen in jo presekal.” In to se je tudi zgodilo. Prestrašen in zaprepaden stric je zakričal:”Vade retri Satanas”! Bil je učen človek in je govoril latinsko.. Nahajal sem se v Parizu ko sem videl materino smrt. Na nebu, polnem svetlobe in glasbe, so lebdela prekrasna bitja. Eno od njih je imela materin obraz, ki me je gledal z brezmejno ljubeznijo. Ko je vizija prešla sem vedel, da je moja mama umrla.

NOVINAR Kaj je to sedmo prilagajanje, gospod Tesla?

TESLA Znanje, kako se psihične in vitalne energije spremenijo v to kar želimo in ustvarimo oblast nad občutki. Hindujci to imenujejo Kundalini Joga.Ta znanja se lahko naučijo, za kar so potrebna leta ali pa se dobijo ob rojstvu. Jaz sem jih pridobil z rojstvom. Ona so v najbližji povezavi s seksualno energijo, katera je poleg svetlobe najbolj razširjena v vesolju. Žena je največji kradljivec te energije, s tem tudi duhovnih moči. Jaz sem vedno to vedel in se čuval. Od sebe sem ustvaril to kar sem hotel: Miselno in duhovno mašino.

NOVINAR In deveto prilagajanje?

TESLA Vse je potrebno narediti, da se niti enega trenutka, če je mogoče ne pozabi, kdo smo in zakaj smo na Zemlji. Posebni ljudje, ki se mučijo z boleznijo, ali pa jih družba preveč rani s svojo neumnostjo, nerazumevanjem, preganjanjem in ostalimi težavami, ki jih je po Zemlji polno, pustijo za seboj delo, ki je neuresničeno do konca. Veliko je padlih Angelov na Zemlji.

NOVINAR Kaj je deseto prilagajanje?

TESLA To je najpomembnejše. Napišite, da se je Tesla igral. Igral se je celo življenje in užival v tem.

NOVINAR Gospod Tesla! Kaj se to nanaša na vsa vaša odkritja in vaše delo? Ali je bila to igra?

TESLA Tako je, dragi mladenič. Jaz sem se tako rad igral z elektriko. Strele so najlepše igračke, katere se lahko najdejo. Ne pozabite v vašem tekstu napisati. Nikola Tesla je bil prvi človek, ki je ustvaril strelo.

NOVINAR Gospod Tesla, govorili ste o Angelih in njihovem prilagajanju na Zemlji.

TESLA Sem res? To je isto. Lahko napišete tudi, da sem se drznil vzeti na sebe kazni Indre, Zevsa in Peruna. Pomislite nekega od teh bogov kako v črni večerni obleki, s polcilindri in belimi rokavicami prireja eliti New Yorka grmenje, požare in potrese!

NOVINAR Naši bralci ljubijo humor. Toda z izjavo ste me zmedli, da so vsa vaša odkritja igra? Mnogi se bodo na to namrščili.

TESLA Dragi gospod Smit, težava je v tem, da so ljudje stalno resni. Če ne bi bili, bi bili bolj srečni in bi dlje živeli.

NOVINAR Ljudje bi radi spoznali v čemu je vaša filozofija?

TESLA Življenje je ritem, ki se mora spoznati. Jaz občutim ta ritem in se po njemu upravljam in se mu prepuščam. On je zelo hvaležen in mi je dal znanja, ki jih imam. Vse kar živi je povezano z globokimi vezmi. Človek in zvezde, ameba in Sonce, naše srce in kroženje neskončnih števil svetov. Te vezi so nerazdružljive,toda lahko se ukrotijo in naredijo ponižne, tako, da lahko človek sam ustvarja nove in drugačne odnose v svetu, a da stare ne poruši. Znanje prihaja iz vesoljea; naš vid je najboljši prejemnik. Imamo dva očesa; fizično in duhovno. Težiti je treba, da onadva postaneta eno oko. Univerzum je živ v vseh svojih manifestacijah, kot nekakšna misleča žival. Kamen je miselno in čustveno bitje, kot tudi rastline, zver in človek. Zvezda, ki sije hoče, da jo gledamo. In da nismo stalno zavzeti sami s seboj bi razumeli njen jezik in njena sporočila. Svoje dihanje, oči in ušesa mora človek uskladiti z dihanjem, očmi in sluhom univerzuma.

NOVINAR Ko govorite, se mi zdi, kot da poslušam budistični tekst.

TESLA Dobro se vam zdi! To pomeni, da obstaja znanje in resnice, katere je človek že od nekdaj posedoval. Po mojih izkušnjah je v vesolju samo ena in edina vrhovna energija z neskončnim številom manifestacij življenja. Najlepše od vsega je to, da z odkritjem ene skrivnosti v naravi, odkrivate tudi ostale. One se ne skrivajo, tu so okrog nas, toda mi smo za njih slepi in gluhi. Če se za njih čustveno navežemo, one pridejo k nam same. Jabolk je veliko, toda samo ena je Newtonova. On je iskal prav tisto jabolko, katera je padla pred nejga.

NOVINAR Kaj je za vas elektriciteta, spoštovani gospod Tesla?

TESLA Vse je elektrika. Najprej je svetloba, brezmejni izvor iz katerega izhaja materija in se razporeja v vseh oblikah kateri predstavljajo vesolje in Zemljo v vseh vidikih življenja. ČRNA je pravi obraz svetlobe. Ker je ne vidimo takšno, je to neverjetna milost do človeka in ostalimi bitji. En njen delec vsebuje svetlobno, toplotno, nuklearno, radiacijsko, kemijsko in mehanično energijo in za sedaj še nepoznane energije. Ona ima moč, da premakne Zemljo z njene tirnice. To je resnični Arhimedov vzvod.

NOVINAR Gospod Tesla vi ste preveč pristranski do elektrike.

TESLA Elektrika sem tudi jaz. Ali lahko bi rekli elektrika v človeški obliki. To ste tudi vi, gospod Šmit, toda tega se ne zavedate.

NOVINAR Ali zaradi tega lahko skozi svoje telo spuščate električno energijo od milijon voltov?

TESLA Predstavljajte si vrtnarja, ki ga napadajo rastline. To bi bilo noro. Človekovo telo in možgani so narejeni iz mnogih energij; v meni je največ elektrike. Energija, je različna v vsakemu, kar delo njegov jaz ali dušo. Pri drugih bitjih je njihova usoda; “duša” rastline ni duša minerala in živali. Delo možganov in smrt se manifestirajo s svetlobo. Moje oči so bližje belini. Bela je nebeška barva. Skozi moje okno je nekega dne zletel golob, katerega sem hranil. Hotel mi je sporočiti, da umira. Iz njegovih oči je prihajala svetloba. Nikoli v očeh nikogar nisem videl toliko svetlobe, kot v tem golobu.

NOVINAR Delavci v vaši delavnici govorijo o bliskih svetlobe, plamenih, strelah katere se pojavijo, kadar ste v kakšni nevarnosti.

TESLA To je psihično praznjenje ali opozorilo, da se čuvam. Svetloba je vedno bila na moji strani. Veste kdo mi je odkril magnetno polje in indukcijski motor, ki sem ga proslavil v 26.letu? En poletni večer v Budimpešti, sem opazoval s svojim prijateljem zahajanje sonca. Na tisoče barv sem videl, spomnil sem se Fausta in recitiral njegove stihe. In tedaj kot v megli, sem videl kako se giblje magnetno polje in dela indukcijski motor. Videl sem jih v Soncu!

NOVINAR Hotelski sluga pravi, da se v času grmenja, zaprete v sobo in se pogovarjate sami s seboj.

TESLA Pogovarjam se z strelami in gromi.

NOVINAR Z njimi? Na katerem jeziku, gospod Tesla?

TESLA Najbolj pogosto na mojem maternem jeziku. V njemu je veliko besed in zvokov, posebej v poeziji, ki je ugodna za to.

NOVINAR Bralci našega časopisa bi bili zelo zadovolji, da to razložite.

TESLA Zvok ne obstaja samo v gromu, pač pa tudi v streli, pri njej je on pretvorjen v sijaj in barve, a barve se lahko poslušajo. Jezik je od besed, kar pomeni od zvoka in barv. Vsak grom in strela so po moje različni in imajo svoja imena. Na nebu sevajo tudi gromi moje mame, sestre, brat, pesnik, Zmaj in osebnosti iz srbske zgodovine. Imena so kot Izaija, Ezekijel, Leonardo, Betoven, Goja, Faradej, Puškin in vse neugasle ognje označi jata strel in gromov, ki ne prenehajo celo noč in Zemlji prinašajo blagoroden dež ali pa žgejo gozdove in ljudska naselja. Obstajajo tudi gromi in strele in to najbolj sijajni in najmočnejši, ki ne izginejo. Oni se vračajo in jaz jih prepoznam med tisočimi.

NOVINAR Vi menite, da je Znanost in Poezija isto?

TESLA To sta dva očesa enega obraza. Wiliama Blakea sem učil, da je celi univerzum rojen iz domišljije, da ga ona drži in da bo obstal dokler bo na Zemlji obstajal en človek . Z domišljijo je enako kot s točko astronomov v katero se lahko združijo zvezde vseh galaksij. Ona je ustvarjalna energija podobna svetlobni.

NOVINAR Domišljija je za vas bolj realna od samega življenja?

TESLA Ona rojeva življenje. Jaz sem se hranil s svojimi mislimi, naučil sem, da upravljam z občutki, sanjami in vizijami. Od vedno sem negoval tudi svoj zanos (entuzijazem). Celotno življenje sem preživel v zanosu. To je bil izvor moje sreče. On mi je pomagal, da tudi po vsem tem času prenesem delo, ki je zadostoval za pet življenj. Najbolje je delati ponoči, ker so zvezdna svetloba in misli v bližnji povezavi.

NOVINAR Rekli ste, da sem tudi jaz, kot vsako bitje, svetloba. To mi laska, priznam, toda ni mi povsem jasno.

TESLA Zakaj bi vam moralo biti jasno, gospod Smit? Dovolj je, da verjamete v to. Vse je svetloba. V enem njenem žarku je usoda celega naroda. Vsak narod ima svoj žarek v tistem velikem svetlobnem izvoru, katero vidimo kot Sonce. In zapomnite si: Niti en človek, ki je obstajal, ni umrl. Pretvorili so se v Svetlobo in kot takšni obstajajo dalje. Skrivnost je v tem, da se ti svetlobni delci povrnejo v prvobitno stanje.

NOVINAR To je vstajenje?

TESLA Jaz raje to imenujem; vračanje v neko od predhodnih energij. Kristus in še nekateri so poznali to skrivnost. Jaz sem iskal za tem kako ohraniti človeško energijo. Ona je ena od vidov svetlobe, včasih podobna vrhunski nebeški svetlobi. Nisem iskal to zaradi sebe, pač pa zaradi dobrega vseh. Verjamem, da bodo moja odkritja naredila ljudem življenje lažje in ga usmerila na duhovnost in nesmrtnost.

NOVINAR Menite, da se čas lahko ukine?

TESLA Ne povsem. Ker je lastnost energije, da se preobraža. Ona je v večnih preobrazbah, kot oblaki taoistov. Ali je mogoče vplivati na to, da človek ohrani zavest tudi po zemeljskem življenju. V vsakem kotičku vesolja obstajajo energije življenja. Ena od njih je tudi nesmrtnost, katero poreklo je izven človeka in ga čaka. Vesolje je duhovno, mi smo šele napol takšni. Vesolje je bolj moralno od nas; zato moramo spoznati njegovo naravo in svoje življenje uskladiti z njim. Jaz nisem znanstvenik; Znanost je najboljši način, da najdem odgovor na vprašanje, ki me od nekdaj preganja in katero je moje dni in noči spremenilo v ogenj.

NOVINAR Katero je to vprašanje?

TESLA Kako so vam zasijale oči!..To kar sem želel spoznati je, kaj se dogaja z zvezdo katera pada in s soncem, ki se ugasne? Zvezda pade kot prah ali seme po tem ali onem svetu. A Sonce se razprostre v naše misli, v življenja mnogih bitji, v to kar se bo rodilo, kot nova svetloba, ali ga vesoljski veter razprši po brezmejnosti. Ugotavljam, da je to nujno ter da je vključeno v strukturo vesolja. Stvar je v tem, da se ena od teh zvezd in eno od teh Sonc, čeprav najmanjše, ohranijo.

NOVINAR Toda gospod Tesla, vi ugotavljate, da je to potrebno in da je vključeno v konstitucijo sveta!

TESLA Ko človeku postane jasno, da je njegov največji cilj, da teče za zvezdo, ki pada in jo poskuša ujeti, bo razumel, da mu je življenje dano prav zaradi tega in bo rešen. Zvezdo bo na koncu ulovil!

NOVINAR In kaj se bo zgodilo potem?

TESLA Stvarnik se bo nasmehnil in rekel:”Padala je samo zato, da bi ti tekel za njo in jo ulovil.”

NOVINAR Kaj ni to v nasprotju s kozmično bolečino, katero večkrat spominjate v svojih spisih? In kaj je kozmična bolečina?

TESLA Ni v nasprotju, ker smo na Zemlji…To je bolezen o katerem obstoju velika večina ljudi ni zavestna. Od tam tudi mnoge bolezni, bolečine. zlo, veda, vojen in vse to zaradi česar je človeško življenje absurdno in strašno. Ta bolezen se ne more povsem pozdraviti, toda zavest o njej, bo naredilo to, da bo manj težka in nevarna. Kadarkoli je nekdo od mojih bližnjih in dragih ljudi bil ranjen, sem jaz občutil fizično bolečino. To je zato, ker so naša telesa podobno grajena in duše so vezane z nerazdružljivimi nitmi. Nepojmljiva žalost, katera nas včasih obišče, pomeni, da je nekje, na drugem koncu tega planeta, umrl otrok ali plemenit človek. Celotni univerzum je v določenih periodah bolan od samega sebe in od nas. Izginotje neke zvezde in pojavi kometov vplivajo na nas bolj kot mi slutimo. Vezi med bitji na Zemlji so še močnejše; zaradi naših občutkov in misli bo cvet zadišal lepše ali utihnil. Te resnice se moramo naučiti, da bi se lahko pozdravili. Zdravilo je v našem srcu in enako tako, tudi v srcu živali, ki jo imenujemo vesolje.

Prevedeno iz spletnih virov


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja