Nekdo se rodi, pride v določeno situacijo: »Rodil sem se reven in temu se ne morem izogniti. Prisiljen sem se ukvarjati s tem, kar je na voljo in storil bom, kar moram storiti. Ta situacija hipnotizira, zgrabi ljudi in nadzoruje njihove sanje. Dokler se ta situacija vidi skozi takšne oči sanjalca, se vse bolj uveljavlja ogledalu sveta. Ogledalo pomeni realnost. Tako ljudje postanejo sužnji te realnosti in jo hkrati podpirajo. Siromašni postanejo revnejši, bogati bogatejši.

Iluzija dvojnega ogledala

Ne pozabite, ogledalo je iluzija, katera se zdi še kako resnična in brezupna. Iz takšnega stanja se rodijo vsi strahovi, bolečine, trpljenje, brezupje. Resničnost je močnejša le do takrat, dokler se ne prebudite in pogledate na svoje stanje skozi višjo zavest. In spoznate, da je to igra in jo začnete igrati po svojih pravilih. Podobno kot, da ste v kinu in gledate film svojega življenja. Kako lahko torej spremenimo film, ki ga gledamo, tako, da bo delalo za našo korist?

V tem svetu ste ogledalo

EGO1

Razumeti morate preprosto stvar: v tem svetu ste ogledalo. Ostali boste v ogledalu, dokler se vaša pozornost ne osredotoči na razmislek. Vse, kar se tam dogaja, ni odvisno od vas. Vaše življenje spominja na računalniško igro, pravila pa ne določate vi. Seveda vam je dovoljeno, da si prizadevate, da bi vplivali nanj. Vendar pa vam je odvzeta najpomembnejša stvar: iz nje nikakor ne morete pobegniti. 🙂

Vi ste suženj iluzije

Medtem ni nič drugega kot vaša pozornost, ki vas drži v sebi. Imate sposobnost pobegniti pred ogledalom. V ogledalu je nezavedno sanjanje. Zunaj njega so zavestne sanje. Realnost je na obeh straneh enaka, saj je ogledalo dvojno.  Vi ste suženj iluzije: ne mislite, da jo je mogoče spremeniti z vašim dotikom! Toda mogoče jo je spremeniti s tem, ko se vaš notranji namen spremeni v zunanji namen. Da bi prišli ven iz iluzije ogledala, morate preusmeriti svojo pozornost in se osredotočiti na podobo samega sebe, kakršnega želite videti v prihodnosti. Takšnega morate videti zdaj in to v mislih in občutkih. Ko boste spoznali samega sebe, da stojite v vaših življenjskih situacijah, kot da ste pred ogledalom, lahko pridobite sposobnost oblikovanja realnosti v harmoniji z vašimi mislimi in občutij.

Kako se osvoboditi iluzije?

Ko se osvobodite iluzije, bi morali preusmeriti tok idej iz “tistega, kar ne želim” v “kar hočem”, od “kaj mi ni všeč” do “tega, kar od bolezni do zdravja, od sredstev do končnega cilja. Če pozorno pogledate, boste videli, da morate sprejeti okoliščine, ne glede na to, kaj so, in se prilagoditi na videz neizogibnih dogodkov. Navajeni ste, da sanje pasivno sprejmete, “kot je”. V najboljšem primeru se poskušate boriti za svoj scenarij in se soočite s tokom variacij. Vendar je edina stvar, ki jo morate storiti, da spremenite svoj odnos – sliko pred ogledalom. Potem boste prenehali biti ujetnik v igri in razvijala se bo izven vas in po vaši volji. Kocka se spremeni v igralca.

Vendar pa začne veljati novo pravilo: če se vam kombinacija zdi žalostna, se morate z njo pomiriti in jo smatrati za srečno. Sledite temu pravilu, če se ne želite ponovno znajti v ogledalu. Preusmerjanje misli ni dovolj – nadzor nad vašimi mislimi je treba spremeniti od razvoja scenarija do njegovega dinamičnega popravka. Vi ste gospodar svojega sveta.

Zaupanje in pozornost na končni namen

Um običajno nasprotuje temu, da nov dogodek ne ustreza konceptu, ki ga je ustvaril. Od zdaj naprej mora biti obratno. Kadarkoli vaš um kaže svoje nezadovoljstvo s temi odstopanji scenarija, se morate zbuditi in sprejeti to spremembo: vse se dogaja, kot mora. Um se ne more sprijazniti z idejo, da na začetku poti, ko nič še ni znano, ni treba skrbeti za sredstva. Ne morem zgolj opaziti, da razmišlja, kako se lahko to zgodi, in predvaja vse negativne skripte. In resnično si želiš reči: »Ne moreš se zavedati, da to ni tvoja skrb, idiot!  Samo usmerite pozornost na končni namen! “

Ljudje mislijo na nekaj in ne dovolijo, da se to zgodi samo od sebe. Naš um želi, da vedno pripravi osnutek načrta, kaj se bo zgodilo – tako delujejo naši možgani. Ko se zgodi nekaj nepričakovanega, se zdi, da gre vse narobe. Prav nasprotno: vse je tako, kot mora biti! Ker um, ki je navajen na klišejsko razmišljanje, ne želi popravljati scenarija, ki ga je napisal, ljudje začnejo delati stvari, ki pokvarijo celotno sliko.

To je paradoks. Nihče ne more z gotovostjo vedeti, kaj se bo zgodilo, da se bo vaše naročilo uresničilo. Naročilo je vaš cilj, vaša izpolnjena želja.

Namen je vladar! Vse je v redu, ker sem to naročil

Ustvarite želeno podobo v svojih mislih – namen, nato pa le korak, korak za korakom, proti njej. Ne glede na to, kaj se zgodi, da bi izvedli vaše naročilo. Vzemite namen vladarja: vse je dobro, ker sem to naročil. V mojem svetu delam kar hočem. Nisem odvisen od pravil, vendar hkrati ne poskušam vplivati ​​nanje. Ko premikam ciljni diapozitiv, ne oblikujem okoliščin; Ustvarjam sliko sveta, v katerem nameravam živeti. Prizadevanja, da bi vplivali na dogodke, pripadajo notranjemu namenu uma, ki poskuša uveljaviti svoj scenarij. Um ne more vedeti, kaj je na poti do cilja. Okoliščine se oblikujejo iz zunanjega namena in toka variacij. Moja naloga je usmerjati vektor, toda ne zanima me, po kakšni poti bo šlo.

Realnost se spreminja po vaših mislih in ukazih

Predstavljajte si: nekega dne se zbudite v sanjanju ogledala. Nekaj ​​se dogaja okoli. Navadni dogodki in kulise, vendar pa vse to pogledate z novimi očmi, kot da ste izbruhnili iz toka dogodkov in se znašli v središču ogromnega sferičnega ogledala. Ogromen kaleidoskop se počasi vrti okoli vas in resnične strani so svetleče. Vi ste del te realnosti in obenem obstajate ločeno, neodvisno. Enako se zgodi, ko se zbudiš v sanjah in spoznaš, da so sanje odvisne od tebe. Podobno je tudi zrcalo »sanjam budno«, z edino razliko: resničnost se ne odziva tako hitro. Toda takoj ko se naučiš sprejeti to počasnost, boste odkrili neverjetne stvari – realnost se spreminja po vaših mislih. Kaj vse to pomeni? Kje si zdaj?

Vi ste zunaj tega sveta – izstopili ste iz ogledala.

Tekst je preveden od avtorja: Vadim Zeland, Transfuring realnosti


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja