Pred nekaj desetletji pri nas ni bilo veliko slišati o meditaciji. Potem se je meditacija začela promovirati in nastajale so prve skupinske meditacije. Nekateri so prinesli meditacijo iz tujine, kot certificirani voditelji meditacij. Meditacijo sedaj prakticira skoraj že vsak. Čeprav je meditacija med ljudmi prisotna od samega začetka stvarstva, pa resnično korist in delovanje meditacije, ne poznamo dovolj. Nikola Tesla, je rekel, da je z meditacijo uspel priti v višja stanja zavesti, kjer je natančno videl svoje inovacije, izume, katere je potem izdelal. Takratni čas ni bil pripravljen sprejeti teh resnic. Zato njegov največji izum, prenos brezplačne energije iz vakuma, ni mogel priti v realizacijo. Kaj je pa resnična korist meditacije danes navadnemu človeku?

Kaj je meditacija?

Vsi vemo, da meditacija sprošča. Meditacija je lahko tudi sproščujoče delo, hobiji, sprehod v naravi, vse kar sprosti naše telo, um in duha. Toda meditacija za dvig zavesti je drugačna, ima drugačen namen. Njen namen ni le sproščanje, ampak ustvarjanje, kreacija in inspiracija. Meditacija, katere omogoča “čudeže”. Čeprav čudeži ne obstajajo. Obstaja le naše nerazumevanje čudežev v običajni zavesti. V višjih stanjih zavesti je vse mogoče. O tem govori največja avtoriteta za delovanje zavesti, znanstvenik akademik matematike in energoinformatike, jasnovidni dr.Grigorij Grabovoj.

Kaj dr.Grigorij Grabovoj pravi o višji zavesti?

On pravi, da je glavna naloga v življenju človeka, da razširi svojo zavest. Mi vsi imamo zavest in nismo vsak dan, ali celo vsak trenutek v višjih stanjih zavesti. Pomislite kako ste percipirali določen dogodek, ki se je večkrat ponavljal, spomnite se kako ste se vsakič počutili? Spomnili se boste, da niste vedno enako občutili situacijo. Včasih kot da vidimo skozi eno meglo, a ko ta megla izgine, občutimo vse bolj jasno. Odgovor za to je v različnih stanjih zavesti. Višja stanja zavesti pomenijo, izpolnjenost z radostjo, ljubeznijo, stanje polnosti življenja. Lahko se zgodi tudi, da se iz običajnega stanja zavesti, naenkrat premestimo v dovolj visoka stanja zavesti in tedaj ima človek izkušnjo kot je ožarjenost, blaženost, brezmejna radost bitja, čeprav je to stanje nemogoče opisati, je potrebno to osebno izkusiti.S pravilno in redno prakso lahko človek dosega takšna stanja, da bo vedno v njijh.

Meditacija kot krpica za brisanje prahu na orodju percepcije.

Predstavljajte si sebe, da ste nekje na vikendu, okrog vas je čudovita narava, ptički pojejo, sonček sije na vaš obraz, poležavate v travi in uživate. In tam v travi najdete povečevalno steklo. Ono je tam ležalo že zelo dolgo časa in je prekrito z debelim slojem prahu. Potem mimo vas pride mravljica, ki gre po svoji stezi. Hočete jo videti bližje, ker je mravljica majhna, se spomnite, da imate povečevalno steklo in ga približate mravlji, skozi vidite mravljo motno, ker je steklo polno prahu. Tedaj lahko k opazovanju mravljice pristopite znanstveno. Lahko steklo premikate bližje, ali daljše od mravlje, pod različnimi koti, obračate steklo, lahko se razvije resnično velik program znanstvenih raziskav.

Toda mogoč je tudi drugačen pristop. Lahko se vzame čista krpica in se obriše steklo. Tedaj bomo brez vsakih algoritmov in statističnih raziskav čisto jasno v detalje videli mravljico. In bomo lahko hitreje in bolj enostavno prišli do željenega rezultata, ker smo izboljšali orodje katerega smo koristili za opazovanje.

To je primer, kako je potrebno danes za boljše razumevanje kako deluje Svet, ali opazovanje mravljice, izboljšati svojo percepcijo. Nujno je potrebno izpopolniti delo možganov. In kako to storiti, kako narediti to spremembo?

Najbolj enostavna in učinkovita metoda za izboljšanje percepcije je meditacija.

Z redno meditacijo prihaja do spremembe v možganih. Postopoma vse več delov možganov začenja delati sinhrono.To potrjujejo tudi znanstvena raziskovanja skozi elektroencefalograf. Ta meri možgansko valovanje. Raziskave so pokazale, da z meditacijo postopoma vse bolj naši možgani delujejo soglasno ali sinhrono. Fizika bi rekla, da so možgani začeli delati koherentno.

Vsi poznamo laserske žarke. Njihovo odkritje je celo prineslo Nobelovo nagrado za fiziko. Bistvo njihovega delovanja je v tem, da se je prvič proizvedlo koherentno sevanje. Prav koherentnost daje laserskim žarkom edinstvene mogočnosti.

Meditacija ustvarja v možganih koherentnost

Ko začno možgani delovati koherentno takrat postopoma postaja naš organizem, kot kvalitetnejše orodje v primeru mravljice. Njegovi možgani pripeljejo do novih sposobnosti in mogočnosti. Torej, če primerjamo možgane pred meditacijo in po praksi meditacije, je ravno tako kot laserski žarki in obična svetloba. V bistvu je razlika tako velika, da človek preide na sistem, ki ima brezmejno mogočnost. To so višja stanja zavesti, zavest se razširi.

Kakšna mora biti meditacija, da lahko preidemo na visoka stanja zavesti?

Meditacij je veliko vrst. Ravno zato je pomembno, da prakticiramo pravilno meditacijo. Seveda mora biti pri meditaciji prisotno duhovno razpoloženje. Meditacija visoke duhovne ravni, pri kateri se zavest drži v področju srca je zelo učinkovita za dviganje v višja stanja zavesti. Takšne meditacije se izvajajo v centru Krearti.

Hitri prehodi v visoka stanja zavesti se lahko občutijo pri različnih koncentracijah.

Z meditacijo višje zavesti do intuicije

Za videnje, na primer stanje notranjih organov, lahko koristimo lastni instrument, organizem z notranjim videnjem. Odgovor na vprašanje se s pomočjo intuicije dobi trenutno. Ni potrebe, da bi k temu pristopali znanstveno. Jasnovidenje je univeralni pristop k načinu dobivanja informacije. S čim lahko primerjamo takšen način? Nekaj podobnega že obstaja v našem življenju. To je naš Svetovni računalniški Internet. S pomočjo interneta mi lahko dobimo informacije iz kateregakoli konca Sveta. Tako obstaja nekaj podobnega Kozmični mreži Internet, kjer so vsi podatki o vsem. Preteklosti, prihodnosti, sedanjosti. Človek se lahko primerja z operaterjem, ko s svojim vprašanjem vstopi v Kozmično mrežo. In ona dela tako hitro, da odgovor pride trenutno. To je intuicija.

Da bi bil človek sposoben brati informacije iz Kozmičnega Interneta je nujno, da razširi zavest, da se nahaja v visokem stanju zavesti. V visoka stanja zavesti ne moremo z logiko. Tu ni logike. To pa nam je najtežje dojeti, saj smo učeni, da razmišljamo vse logično in v časovnem zaporedju.

Intuicija ali jasnovedenje je jezik Duše, ki jo lahko razvijamo z višjo zavestjo.

Ko z meditacijo vse bolj v svojem telesu postajamo “koheretni” kot laserski žarki, potem smo tudi bolj uravnoteženi in naprej s koncentracijami in nameni, se dogajajo trenutne manifestacije. Nekateri govorijo o torzijskem polju ali skalarni energiji. Jaz lahko rečem le to, da ima ta energija lastno zavest in pamet. Da je veliko nad nami in če se znamo povezati z njo, s Stvarnikom, ki je v nas in okrog nas, potem občutimo globoko strahospoštovanje in se lahko le čudimo življenju. Z normalnim stanjem zavesti se nekomu to zdi čudno in brez veze.

Vsaka Duša se sama odloči ali bo na tem prehodu ko smo na meji kvantnega skoka poslušala glas Intuicije ali glas ega.

Se splača prakticirati meditacijo?

DA. DA. DA. To je res pomembno. Kako velike koristi lahko prinese meditacija za družine, podjetja, odnose, doseganje ciljev, … lahko samo razmislimo kaj bi se zgodilo, ko bi že v šoli učili meditacijo, pa v podjetjih, družini. Tako bi kmalu pripeljali raj na zemljo.

Mi smo povezni preko Kozmičnega Interneta, temu kvantni fiziki rečejo holografija. Kjer se v vsakem delcu nahaja celota. To pomeni, da je v nas celotni univerzum, Stvarnik. Samo zaenkrat je, kot pri povečevalnem steklu, še zaprašeno. 🙂 Na nas je, da vzamemo krpico in obrišemo prah. To bomo naredili z meditacijo in prišli v višjo zavest.

Višja zavest je zavest višjega Jaza.

Delno je tekst povzet iz knjige dr.Grigorija Grabovoja; Vstajenje in večno življenje od sedaj naša realnost! Knjigo lahko naročite na tem naslovu.


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja