3 zgodbe o sreči

Sreča in življenje se ustvarjata iz večne modrosti Ljubezni. Poučne zgodbe nas opomnijo na dobroto, ki se nahaja znotraj vsakega.

1.Kamen modre žene

Modra žena je na poti v hribih, v potoku našla dragocen kamen.

Naslednji dan je srečala nekega potnika, ki je bil lačen, pa mu je modra žena odprla torbo in z njim podelila hrano.

Lačni popotnik je pogledal dragoceni kamen v njeni torbi. Všeč mu je bil in je zaprosil ženo, če mu ga da.

Ona je to naredila brez oklevanja. Popotnik je odšel, radosten, ker ga bo sedaj spremljala sreča. Vedel je, da mu ta kamen omogoča srečno prihodnost za celo življenje.

Toda po nekaj dneh se je popotnik vrnil k modri ženi. Ko jo je našel ji je vrnil kamen in rekel: “Razmislil sem. Vem koliko je vreden in dragocen ta kamen, toda vseeno vam ga vračam. Z upanjem, da mi boste dali nekaj, kar je še bolj dragoceno in vredno. Če lahko, dajte mi to kar je vas napeljalo, da mi date dragocen kamen.”

2. Razlika med rajem in peklom

Človek umre in odide v nebo. Angeli mu rečejo: “odpeljali te bomo v raj ali najprej ti bomo pokazali pekel. Odpeljajo ga na mesto z ogromno posodo polno hrane. Okrog posode so se zbrale lačne osebe. Vsaka od njih ima žlico dolgo 3 metre. Hrano lahko zajamejo, ali je zaradi dolžine ne morejo prinesti v usta. In tako patetične osebe hirajo pred izobiljem hrane.

Potem ga angel odvede v raj. Na njegovo presenečenje, zagleda isto sceno. Ponovno gigantska posoda in ljudje okrog nje. Ljudje z žlicami dolgimi 3 metre. Samo oni so vsi srečni, nasmejani in zdravi. Zakaj? Kakšna je razlika med njimi, vpraša angela? Kaj ne vidiš? Pazljivo je pogledal in videl, kako oni z dolgimi žlicami hranijo eden drugega. Tukaj ljudje hranijo eden drugega, zato so srečni, ker so se naučili dajati eden drugemu.

3. Brezpogojna velikodušnost

Nekega dne je en bogataš dal eno veliko vrečo smeti siromaku. Siromak se mu je nasmehnil in odšel z vrečo. Izpraznil jo je, očistil in jo napolnil s cvetjem. Vrnil se je temu istemu bogatašu in mu jo dal. Bogataš se je začudil in rekel: Zakaj mi daješ to vrečo polno prelepega cvetja. Jaz pa sem ti dal polno vrečo smeti? In siromak reče:” VSAK DAJE TO, KAR NOSI V SRCU.”


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja