Naše telo je zgrajeno iz celic. Celica sama ima svojo inteligenco, ker vsaka celica v telesu ve, kaj je njena naloga. Na primer, ko mi pojemo kosilo, ne rabimo reči celicam v želodcu, da morajo začeti prebavljati hrano, one to same vedo. Iz tega lahko sklepamo, da vsaka celica v telesu ve, kaj je njena naloga.

1. Kako celice med seboj komunicirajo v telesu?

Biofizik Fritz Albert Popp raziskuje to komunikacijo v telesu. In je prišel do zanimivih ugotovitev. Celice komunicirajo med seboj na podlagi svetlobnih delcev, biofotonov, ki so lahko delci ali valovi.

Da bi to lahko razumeli, poglejmo kaj je svetloba fizikalno?

Svetloba je elektro-magnetno valovanje različnih valovnih dolžin. Vsaka barva ima svojo valovno dolžino in frekvenco. In mi lahko vidimo le valovne dolžine vidne barve.  Ostale valovne dolžine so nam nevidne.

electromagneticspectrum31

Zato, ker so nam ostale valovne dolžine nevidne, še ne pomeni, da ta svetloba ne obstaja. In naše celice komunicirajo na valovnih dolžinah izven vidne svetlobe, pod rdečo barvo je infrardeče valovanje, s katerimi komunicirajo naše celice.

V našem telesu se ta svetloba vidi preko energijskih centrov, imenovane čakre.

images

Da bi bolje razumeli to elektro kemično komunikacijo v telesu, spoznajmo tekoče kristale.

2. Kaj so tekoči kristali?

Tekoči kristali so snovi, ki imajo lastnosti tekočine in trdnih snovi. Gre za novo agregatno stanje, katero je lahko v tekočem ali trdnem stanju. Na to lahko vplivamo sami. Lahko se obnašajo kot tekočine ali kot trdne snovi. Fiziki raziskujejo tekoče kristale in predstavljajo osnovo za najnovejše nanotehnološke materiale. Tudi LCD televizorji vsebujejo tekoče kristale. Z njihovo pomočjo vidimo sliko na televiziji.

Kaj je najbolj presenetljivo pri tekočih kristalih?

Če gledamo pod mikroskopom z uporabo polarizirane svetlobe, vidimo, da imajo različne faze tekočih kristalov različne strukture. Kjer so kristali obrnjeni v različne smeri vidimo barvne kontraste, kot neke vrste fraktale. Molekule so dobro urejene. Tekoči kristali niso vedno v tekoči kristalni fazi. Tako kot se voda lahko spremeni v led in paro.

Tekoče kristale razdelimo na:

  • termotropne
  • liotropične
  • metalotropne tekoče kristale

Termotropni in liotropni so tekoči kristali, ki obsegajo predvsem organske molekule. Metalotropni tekoči kristali so sestavljeni iz organskih in anorganskih molekul, njihov tekoči kristal ni odvisen le od temperature in koncentracije, pač pa tudi od anorgansko-organske sestave.

Biološki tekoči kristali

Litotropne tekoče kristalne faze so bogate v živih sistemih, katerih študija se imenuje lipidni polimorfizem. Biološke membrane in celične membrane so oblika tekočega kristala.

celična membrana

Molekule tekočih kristalov celične membrane se imenujejo fosfolipidi in so pravokotne na površino membrane. Molekule se prepletajo in prenašajo električne impulze v celico, so prenašalci informacij v celico.

Te faze tekočih kristalov v celični membrani lahko gostijo tudi pomembne proteine, kot so receptorji, ki prosto “plujejo” znotraj in zunaj membrane. DNK in mnogi polipeptidi lahko tvorijo faze tekočih kristalov in to tudi predstavlja pomemben del sedanjih akademskih raziskav.

3. Biofotoni

Biofotonika v sklopu biofizike govori o svetlobi, ki se ustvarja v telesu, v dnk verigah. Biofoton je svetlobni delec življenjske svetlobe, ima šestkotno obliko in ustvarja svetlobo v telesu, na valovni dolžini, ki je človeškim očem nevidna. Po mnenju biofizika dr.Fritz Albert Poppa se to zgodi na valovni dolžini 380 nm, to je tik nad vidno vijolično. To svetlobo, ki seva izven telesa lahko vidimo s kirlianovo kamero, imenovano biopolje ali aura telesa.

Biophoton shift.jpg

 biofoton-osnovni delec življenjske svetlobe v telesu.

Dr.Popp pravi: “Biofoton stopi v stik s kemično molekulo in preda informacijo. Brez biofotona, svetlobnega delca, kemične reakcije v telesu ne bi bile mogoče.”

Biofotoni so prenašalci informacij (svetlobe) in stopijo v reakcijo z malo kemično molekulo, hormonom v stik, mu predajo informacijo. Hormoni naprej iz žlez z notranjim izločanjem pošiljajo informacije celicam notranjih organov.

Energijski vstopi v telo so naše čakre. Vsaka čakra je povezana z določeno barvo, določeno žlezo in notranjim organom.

Čakre

chakras-and-glands.jpg

Kadar  je svetloba v telesu v harmoniji, potem so električne poti preko tekočih kristalov v celični membrani poravnane, uravnovešene, ustvarjajo se hormoni. Kadar so te poti prekinjene, bi lahko rekli, da je prišlo do stika, so te poti prekinjene. In zato nastanejo bolezni, ki je videti, da so neozdravljive.

Če želimo te bolezni ozdraviti, potem moramo pogledati širše. Če polarizirana svetloba daje tekočim kristalom nek impulz, da se aktivira svetloba, ki daje signal naprej celici in popravi dnk, potem bi te bolezni lahko teoretično postale ozdravljive.

Kako lahko aktiviramo električne poti  v žlezah?

Če so čakre, energijska vrata za vstop svetlobe  v telo, potem lahko sklepamo, da s svetlobno terapijo, polarizirane svetlobe na čakre, lahko aktiviramo te električne impulze. Polarizacija je način ponovnega uglaševanja. Daje začetni takt, za svetlobno valovanje v telesu.

Vir: wikipedija o tekočih kristalih, Biologija vere-Bruce H.Lipton, Polje-Lynne Mctaggart, Youtoube-intervju biofizik dr.Fritz A.Popp


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja