Kako je biofzik dr. Fritz A.Popp odkril svetlobo v telesu? Veliko se igral s svetlobo. Dolgo je bil navdušen nad vplivom elektromagnetnega sevanja na žive sisteme. Ugotavljal je kako različna svetloba vpliva na celice. Ali jih uničuje ali obnavlja? Ob tem je odkril nekaj neverjetnega. Celica je iz svojega centra, dnk verige, sevala nekaj nenavadnega. Ali je možno, da je odkril svetlobo v telesu?

Kako se je začelo raziskovanje?Vpliv svetlobe na dve podobni snovi?

Polje, nevidni prostor okrog nas, ali kvantno energijski sistem je lahko glavna sila, ki jo moramo uporabiti pri zdravljenju. Fritz-Albert Popp je mislil, da je odkril zdravilo za raka. Bilo je leta 1970 in Popp, teoretični biofizik na Univerzi v Marburgu v Nemčiji, je poučeval radiologijo – interakcijo elektromagnetnih (EM) sevanj na bioloških sistemih.

Preučeval je benzo [a] piren, policiklični ogljikovodik, za katerega je znano, da je eden najbolj smrtonosnih rakotvornih snovi za človeka, in jo osvetlil z ultravijolično (UV) svetlobo.

Ugotovil je, da je benzo [a] piren absorbiral svetlobo, nato pa jo je ponovno izpuščal s popolnoma drugačno frekvenco, kot da agent CIA, ki je prestregel sporočilo sovražnika in ga zmešal. Popp nato opravi isti test na benzo [e] pirenu, drugem policikličnem ogljikovodiku, ki je skoraj identičen benzo [a] pirenu, razen majhne spremembe v molekularni sestavi. Ta majhna razlika v enem od sestavljenih obročev je bila kritična, saj je benzo [e] piren postal neškodljiv za človeka, UV-svetloba pa je prešla skozi nespremenjeno.

Zmedel se je. Različno reagiranje snovi na isto svetlobo?

Popp se je zmedel zaradi te razlike in nadaljeval z eksperimentiranjem z UV svetlobo in drugimi spojinami. Test je opravil na 37 različnih kemikalijah, nekateri povzročajo raka, nekateri ne. Čez nekaj časa je lahko napovedal, katere snovi lahko povzročijo raka. V vsakem primeru so spojine, ki so bile rakotvorne, sprejele  UV-svetlobo, jo absorbirale in ji spremenile frekvenco.

Snov, ki povzroča raka, le motilec frekvence svetlobe?

Še ena čudna lastnost teh spojin je bila: vsak od rakotvornih snovi je reagiral le na svetlobo s specifično frekvenco – 380 nm (nanometri). Popp se je spraševal, zakaj bi bila snov, ki povzroča raka, samo motilec in “mešalec” frekvence.  Začel je brati znanstveno literaturo posebej o človeških bioloških reakcijah in se srečal z informacijami o pojavu, imenovani “fotopopravki”.

Biološke celice vsebujejo mehanizem fotopopravkov?

Iz bioloških laboratorijskih eksperimentov je dobro znano, da če uničimo celico z UV-svetlobo, tako da se uniči 99 odstotkov celice, vključno z njegovo DNK, skoraj v celoti popravite poškodbo v enem dnevu, tako da osvetlite celico z enako valovno dolžino z  šibko intenzivnostjo. Do danes znanstveniki tega pojma ne razumejo, toda nihče ga ni izpodbijal.

Popp je vedel tudi, da bolniki s pigmentom xeroderma sčasoma umrejo zaradi kožnega raka, ker njihov foto-popravilni sistem ne more popraviti sončne škode. Popp je zaznamoval tudi dejstvo, da fotopopravek deluje najučinkoviteje pri 380 nm – enako pogostost, da se reakcijske spojine reagirajo in premešajo.

Logični preskok pri obnašanju svetlobe in celice

Tukaj je Popp naredil svoj logični preskok. Narava je bila preveč popolna, da je to preprosto naključje. Če se rakotvorne reakcije odzivajo le na to pogostost, mora biti nekako povezana s fotopopravki. Če je tako, bi to pomenilo, da v telesu, odgovornem za fotopopravek, mora biti svetloba. Sestavina povzroči raka, ker trajno blokira to svetlobo in jo premeša, zato fotopopravek v telesu ne more več delovati in nastane rak.

Popp je bil močno vznemirjen z mislijo na vse. Pisal je članke, prestižna medicinska revija pa se je strinjala, da jo objavi.

Testiranje in dokaz, da je svetloba v telesu

Kmalu zatem se je Poppu približala študentka Bernhard Ruth, ki je pozval Poppa, naj nadzoruje svoje delo za doktorsko disertacijo. Popp je povedal Ruth, da je pripravljen sodelovati, če bi lahko pokazala, da svetloba izhajala iz človeškega telesa.

To srečanje je bilo ključno za Poppa, ker se je Ruth izkazala za odličnega eksperimentalnega fizika. Ruth je mislila, da je ideja smešna, in takoj začela delovati gradbeno opremo, da bi Poppova hipoteza pokazala narobe.

Nastal je, še danes najboljši rentgenski detektor za preverjanje svetlobe v bioloških organizmih

V dveh letih je Ruth izdelala stroj, podoben velikemu rentgenskemu detektorju (izbrano tipko EMI 9558QA), ki je uporabila fotomultieter za računanje svetlobe, foton po fotonu. Tudi danes je še vedno eden najboljših kosov opreme na tem področju. Stroj je moral biti zelo občutljiv, ker je moral izmeriti, kaj bi Popp prevzel, izjemno šibke emisije.

Leta 1976 so bili pripravljeni na prvi test s sadikimi kumarami. Fotomultiplier je pokazal, da se iz sadik oddajajo fotoni ali svetlobni valovi presenetljivo visoke intenzivnosti. V primeru, da bi svetloba vplivala na učinek fotosinteze, so se odločili, da bo njihov naslednji test – s krompirjem – v temi raste sadike. Tokrat, ko so sadike dobile v fotomultiplier, so zabeležile še večjo intenziteto svetlobe. Še več, fotoni v živih sistemih, ki so jih preučevali, so bili bolj skladni kot karkoli že videli.

Svetloba v naravi

Popp je začel razmišljati o svetlobi v naravi. Svetloba je bila prisotna v rastlinah in je bila uporabljena med fotosintezo. Ko jemo rastlinsko hrano, je pomislil, da moramo vzeti fotone in jih shraniti.

biofotoni jabolka

Ko na primer zaužijemo brokoli in ga prebavimo, se presnavlja v ogljikov dioksid (CO2) in vodo, plus svetlobo, shranjeno iz sonca in fotosintezo. Izločamo CO2 in odstranimo vodo, vendar je treba shraniti svetlobne valove EM. Ko jih telo sprejme, energija teh fotonov razpada in postane porazdeljena po celotnem spektru EM frekvenc, od najnižjega do najvišjega.

Sevanje.jpg

Svetloba, hrana za telo

Ta energija je gonilna sila za vse molekule v našem telesu. Fotoni se preklopijo na procese telesa, kot dirigent, ki vsak posamezen instrument prilagaja kolektivnemu zvoku. Na različnih frekvencah opravljajo različne funkcije. Popp je ugotovil, da se molekule v celicah odzovejo na določene frekvence in da je vrsta vibracij iz fotonov povzročila različne frekvence v drugih molekulah telesa. Svetlobni valovi so prav tako odgovorili na vprašanje, kako telo uresniči zapletene podvige z različnimi deli telesa ali pa naredi dve ali več stvari hkrati.

Od kod prihaja ta svetloba?

Te “biophotonske emisije”, kot jih je imenovala Popp, so zagotovile idealen komunikacijski sistem za prenos informacij v številne celice v organizmu. Toda najpomembnejše vprašanje je ostalo: od kod prihaja svetloba?

Še posebno nadarjen učenec jo je raziskoval v drugem poskusu. Znano je, da se etidijev bromid nanese na vzorce DNK in se intimizira med baznimi parom dvojne vijačnice, kar povzroča, da  DNK počiva. Študent je predlagal, da po uporabi kemikalije izmerijo svetlobo, ki prihaja iz vzorca. Popp je ugotovil, da je večja koncentracija etidija, toliko večja je DNK, ampak tudi močnejša intenziteta svetlobe. Nasprotno, manj ga je uporabil, manj svetlobe je bilo oddanih.

Izvor svetlobe v DNK?

Ugotovil je tudi, da bi lahko DNK poslali širok razpon frekvenc, od katerih je bilo videti, da so nekateri povezani z določenimi funkcijami. Če bi DNK shranila to svetlobo, bi seveda oddajala več svetlobe.

Te in druge študije so pokazale Poppu, da je eden od najpomembnejših virov emisij svetlobe in biofotonov DNA. DNK je bila kot glavna vilica telesa. To bi povzročilo določeno frekvenco in nekatere molekule bi sledile. Mogoče je tudi, ugotovil je, da je naletel na manjkajočo povezavo v trenutni teoriji DNK, ki bi lahko pomenila največji čudež vseh v človeški biologiji – kako se lahko ena celica spremeni v popolnoma oblikovano človeško bitje.

Svetloba kot komunikacijski sistem v telesu

Z emisijami biofotona je Popp verjel, da ima odgovor na vprašanje morfogeneze in koordinacije in komunikacije celice – kar se lahko zgodi le v celovitem sistemu z enim osrednjim orkestratorjem. Popp je v svojih poskusih pokazal, da so te šibke svetlobne emisije zadostovale za orkestriranje telesa. Emisije so morale biti nizke intenzitete, ker so se ta sporočila izvajala na kvantni ravni, višja intenzivnost pa bi imela učinek le v svetu velikih.

Ljudje oddajajo svetlobo 10 fotonov na cm2

Zdi se, da je število oddajanih fotonov povezano z organizmovim položajem na evolucijski lestvici – bolj zapleten je bil organizem, manj je bilo fotonov. Prehitrene živali in rastline so imele na valovni dolžini 200-800 nm emisije 100 fotonov / cm2 / s, kar ustreza valovitemu valovu zelo visoke frekvence EM v vidnem območju, medtem ko ljudje oddajajo le 10 fotonov / cm2 / s pri enaka frekvenca.

Svetloba in biološki ritem sta povezana

V eni vrsti študij je Popp imel enega od svojih pomočnikov – 27-letne zdravega mladeniča – vsak dan devet mesecev sedel v sobi, medtem ko je foton odčital majhno površino roke in čela. Popp je nato analiziral podatke in na presenečenje odkril, da so emisije svetlobe sledile določenim vzorcem – biološkim ritmom 7, 14, 32, 80 in 270 dni – ko so bile emisije enake tudi po enem letu. Ko je prišlo do povečanja fotov s desne roke, se je z leve roke podobno povečalo. Z vidika svetlobe je desna roka vedela, kaj počne leva roka.

Rakavi bolniki nastanejo, ker je njihova luč zunaj, ni skladnosti

Podobnosti so opazili tudi dan ali noč, teden in mesec, kot da telo sledi svetovnim bioritmom in tudi svojim.

Doslej je Popp študiral le zdrave posameznike in na kvantni ravni našel odlično skladnost. Toda kakšna svetloba je prisotna pri tistih, ki so bolni? Preizkusil je svoj stroj na vrsti bolnikov z rakom. V vsakem primeru so ti bolniki izgubili tiste naravne periodične ritme, pa tudi njihovo skladnost. Vrstice notranje komunikacije so bile premešane. Izgubili so povezavo s svetom. Pravzaprav je bila njihova luč zunaj.

Multipla skleroza, svetloba je preveč usklajena

Nasprotno pa je videti z multiplo sklerozo: MS je stanje ko so celice preveč usklajene. Bolniki s to boleznijo prevzamejo preveč svetlobe in tako zavirajo sposobnost njihovih celic, da opravljajo svoje delo. Preveč usklajevalne harmonije je preprečevalo fleksibilnost in individualnost – kot preveč vojakov, ki so korakali po prečkanju mostu in povzročili propad. Popolna skladnost je optimalno stanje med kaosom in reda. S prevelikim sodelovanjem, kot da posamezni člani orkestra ne morejo več improvizirati. V bistvu se bolniki MS utopijo v svetlobi.

Popp je preučil tudi učinke stresa. V poudarjenem stanju se stopnja emisij biogatona povečuje – obrambni mehanizem, ki je namenjen ponovni vzpostavitvi ravnovesja bolnika.

Popp je spoznal, da lahko svetloba v telesu drži ključ do zdravja in bolezni. V enem eksperimentu je primerjal svetlobo iz jajc kokoši na prostem s tistimi iz kokoši akumulatorjev. V prvem so bili fotoni veliko bolj koherentni kot tisti v slednjem.

Svetloba določa kakovost hrane

Nadaljeval je z uporabo biophotonskih emisij kot orodja za merjenje kakovosti hrane. Najbolj zdrava hrana je imela najmanjšo in najbolj koherentno intenzivnost svetlobe. Morebitne motnje v sistemu so povečale proizvodnjo fotonov. Zdravje je bilo stanje popolne subatomske komunikacije, slabo zdravje pa je bilo stanje porušitve komunikacij. Bolni smo, ko so valovi brez sinhronizacije.

Za Poppa je bilo potrebno 25 let, da bi zbirali pretvornike iz znanstvene skupnosti. Počasi je nekaj izbranih znanstvenikov po vsem svetu začelo razmišljati, da je komunikacijski sistem telesa lahko kompleksna mreža resonance in frekvence. Sčasoma bi bili ustanovljeni Mednarodni inštitut za biofiziko, ki ga sestavlja 15 skupin znanstvenikov iz mednarodnih centrov po vsem svetu.

Sončnice kot biološki sesalniki svetlobe

Popp in njegovi novi kolegi so nadaljevali študij emisij svetlobe iz več organizmov iste vrste, najprej v poskusu z vrsto vodne bolhe iz rodu Daphnia. Kar so ugotovili, ni bilo nič presenetljivo. Preizkusi s fotomultiplerjem so pokazali, da so vodne bolhe sesale svetlobo, ki se oddaja drug od drugega. Popp je poskusil isti poskus na majhne ribe in dobil enak rezultat. Po njegovem fotomultiplju so bili sončnice kot biološki sesalniki, ki so se gibali v smeri večine sončnih fotonov, da bi jih absorbirali.

Ljudje komuniciramo tudi z izmenjavo svetlobe

Tako se je na Poppu pokazalo, da imajo te emisije namen zunaj telesa. Valovi resonance se ne uporablja samo za komuniciranje znotraj telesa, ampak tudi med živimi stvarmi. Dva zdrava bitja, ki jo je poimenoval s fotonskim sesanjem, z izmenjavo fotonov. Popp je spoznal, da bi ta izmenjava lahko odklenila skrivnost nekaterih najbolj obstojnih konjunumov živalskega kraljestva: kako šole rib ali jate ptic ustvarijo popolno in takojšnjo koordinacijo. Mnoge eksperimente o zmožnostih za domače živali kažejo, da nima nič opraviti z običajnimi potmi, vonji ali celo EM zemeljskimi površinami, temveč bolj nečimrnimi komunikacijami, ki delujejo kot nevidni gumijasti pas, tudi če so živali ločeni z miljami razdalje.

Popraviti lastno svetlobo in ohraniti zdravje?

Za ljudi je obstajala še ena možnost. Če bi lahko vzeli fotone drugih živih bitij, bomo morda lahko uporabili tudi informacije od njih, da bi popravili lastno svetlobo, če bi se zrušila.

Vir: Lynne McTaggart iz knjige POLJE. Lynne je angleška novinarka, ki je opravila, osebne intervjuje z največjimi svetovnimi znanstveniki kvantne fizike in biofizike. Informacije podaja na razumljiv, poljuden način. Odstira tančico, ki nam odpre povsem nov pogled na našo resničnost, zdravje in neverjetne sposobnosti, ki jih imamo ljudje. Toda žal, neaktivirane, spijo. (Polje, Lynne Mc Taggart, 2006, Po sledeh nevidnih sil v vesolju)

prevedeno iz naslova:  www.wddty.com/magazine/2001/november/human-energy-fields-fritz-albert-popp.html