Ugotovi, da ti nihče ni nič dolžan in to bo začetek tvojega razcveta. Nihče. Ni ti nič dolžan. Tako je.

Iluzija je, da ti kontroliraš življenje

Izpusti iluzijo, da si tako pomemben v očeh tistih, s katerimi se srečuješ. Ne rabijo, da te imajo radi, da ti poklanjajo darila in niti se ne rabijo družiti s tabo in postopati pošteno in nesebično. Nihče ne rabi biti iskren s tabo in zaupanja vreden, zato, ker si ti nekomu pošten.

Življenje se dogaja po višjih zakonih

Nihče ti ni nič dolžan, da se bori za tebe in da ti je v oporo, ko ti je hudo. Nihče ni obvezan, da sočustvuje s tabo in te tolaži….Da ti posodi denar……Posluša tvoje zgodbe in se smeje tvojim šalam… Nihče ni obvezan, da popolni tvojo praznino. Nihče te ne rabi zadržati na delu, samo zato, ker si dober delavec…..Nihče ne rabi, da skrbi za tebe, nihče ni obvezan, da ti organizira srečno in udobno življenje…. Nihče ne rabi, da ti vrača tvojo dobroto s hvaležnostjo… Ne rabi, da se obnaša tako kot si se ti obnašal do njega. Ali si dojel? Nihče. Ničesar. Ni dolžan. Nikoli in nikjer. Te to učvrsti ali te razočara?

Začetek razcveta se začne z odpuščanjem

Zaglej se v to…To je breztežnostno odpuščanje.…To je svetloba katera se prebija skozi razbitine tvoje nesreče, izpisane s krvjo obveznosti drugih, v knjigi dolgovi duše.

“…In oprosti nam naše dolge. Kot mi oproščamo svojim dolžnikom…” Razumeš? Odpusti to kar ni v tvojih rokah. Prenehaj se obremenjevati. In osvobodi se od stalnega komentiranja ljudi in dogodkov, to bo začetek tvoje transformacije…In tako si želel spremeniti svoje življenje..Več ne pričakuješ ničesar…Vse kar se zgodi, se zgodi velikemu pretoku blagodejnosti skozi tebe..Val razumevanja in topline te nosi. Sedaj se učiš, da ceniš majhne stvari, katere prej nisi opazil. Dobra beseda. Ponujena pomoč. Smeh.Ugotovil si, da je vsa stvar bila v tebi. Vidiš toliko dobrote v svetu, ko prenehaš dušiti druge z dinamitom svojega “hočem” in “moram”. Vsi ljudje so dobri in vse pride na svoje mesto, To je zelo pomembno v partnerstvu.

Ljubiti pomeni pustiti

Če ljubiš…odpusti..Evo…Popolna svoboda, prostrastvo v katerem se ljubezen dogaja. Spoštuj izbiro drugega. Ne poskušaj, da prehitevaš in kontroliraš. Ni ti všeč? Odidi. Toda ne smeš, da uničuješ življenje drugega. Nihče ti ni nič dolžan. To je prvi korak. In ni več pričakovanja. Ni več stalnih poskusov, da se igra na finte problemov drugega. Ti več ne obstajaš, kljub vsemu. Ti se več ne boriš. Nepravičnost je izginila in ostala je hvaležnost temu, da obstaja tako neizmerno veliko in nepopisno lepo…

Razcvet življenja in svoboda bivanja

Lahkost. In enostavnost. Ti si tako veliko odvrgel. Vse kar te je pritiskalo k zemlji. Sedaj si svoboden. Svoboden, da poslušaš in si spokojen in tih. Svoboden samo, da si. Tebi nihče ni nič dolžan. In ti tudi ničesar od nikogar ne potrebuješ. Živi!

Autor – Dmitrij Gorelik


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja