Proces prisotnosti je eden izmed najbolj pomembnih procesov skozi katerega gremo lahko kot oseba za svojo osebno in duhovno rast. Zakaj? In poglejmo kaj je to zavest?

ZAVEST

Zavest je orodje, ki je v nas in deluje skozi nas. Zavest ima svoje zakonitosti delovanja. Vsak človek ima zavest, toda nima vsak človek razvite zavestnosti. Tu pa se začne proces.

Ko se mi zavestno začnemo obračati na svoje čutenje in mišljenje začnemo upravljati. Postanemo svoje sreče kovači. V nas je tudi Duša, ki je univerzalna struktura Sveta, je čista in božanska. Skozi naše mišljenje, čutenje in delovanje pa se izraža kot sevanje energijskih čaker na duhovni ravni in na telesno-fizični ravni kot značaj človeka. Če smo mi zadovoljni s svojim življenje potem je to v redu. Živimo v zadovoljstvu, smo srečni in se čutimo izpolnjeni z ljubeznijo in radostjo, potem se ne poglabljamo v sebe.

Ponavadi nas življenjske težave postavijo na pot, da začnemo z brskanjem po lastni notranjosti in spoznamo, da se v bistvu sploh ne poznamo. Kako to vemo?

Mi mislimo, da vse kar vidimo, da smo ločeni od tega. V resnici pa ni tako, vse kar nas moti v okolici je del naše zavesti. Vsa realnost, vse figure, ki nastopajo v našem življenju smo mi sami. In tisti, človek, ponavadi je to naš najbližnji, partner, mati, oče, otrok…, ki nas zna “vreči iz tira” nam kaže naše potlačene bolečine, katerih se sploh ne zavedamo, da so del nas.

Če mi tega v življenju nikoli ne prepoznamo, bomo v bistvu ves čas doživljali situacije, ki nam bodo kazale, kaj moramo v sebi povezati, katero čustveno bolečino moramo prepoznati.

In ni dovolj samo prepoznati, sami sebi moramo priznati, da je to v nas, toda mi v resnici nismo ta bolečina. Eckhart Tolle nam govori o trenutku ZDAJ in o našem Notranjem Bitju, ki želi biti slišano.

To Bitje je čisto, veselo, radostno in nikakor ga ne moremo izdati ali uničiti ali kakorkoli omadeževati. Vse kar je v nas, je okrog njega, kot balast, katerega smo prevzeli iz okolice, ali prejšnjih življenj.

V to notranje Bitje, izkustveno vstopimo samo tako, da povežemo MOŽGANSKO VALOVANJ – DIHANJE – ZAVEST. Možgansko valovanje s pomočjo zavestnega dihanja pripeljemo preko meditacije v stanje ravnotežja in v frekvenčno valovanje theta stanja, zavestno se povežemo s svojim telesom, ga čutimo in z dihanjem, ki ga spremljamo vse bolj postajamo zavestni Sebe, Bitja.

Gre za povsem izkustveno doživetje. Ko začnemo s procesom, smo kot posoda v kateri je voda in olje in katero smo ves čas stresali, da je bila videti kot ena motna tekočina. Ko začnemo s procesom prisotnosti s začne  umirjanje, ločevanje vode in olja. Voda (naša zavest) postaja vse bolj čista in olje (naša potlačena čustva) prihajajo na površje. Kaj moramo s temi čustvi. Nič drugega kot, da jih povsem zavestno, se zavedamo kaj se dogaja, povezati. To pomeni, da jih prepoznamo, občutimo v vsej njihovi silovitosti in predihamo. In postopoma ločujemo in odstranjujemo iz vode, iz naše podzavesti.

Proces prisotnosti je najbolj koristna stvar v življenju. Kajti, naša podzavest je veliko bolj močna od naše zavesti. In ko nam gre v življenju narobe ali da nismo z nečim zadovoljni je samo pokazatelj tega, da moramo nekaj povezati. Naša duša želi dati nekaj na plano, mi pa vztrajno tiščimo to nazaj.

Kaj se potem zgodi? Nastanejo bolezni, visok ali nizek pritisk, veliko bolezni izhaja iz naše podzavesti in potlačenih čustev.

Prvih 21 let je odločilnih pri formiranju odrasle osebe. Obstajajo tri glavna obdobja, ki se ves čas ponavljajo.

  1. obdobje – od 1 – 7 let – se formira čustveno obdobje. Dojenček, ko želi nekaj povedati, to pove z jokom. In če ni slišan ali potolažen, bo veliko jokal. Pomeni, da izraža svoj čustveni nemir.
  2. obdobje – od 7 – 14 let – tu se formira mentalno – duševno – psihično obdobje. Kot otroci, ki gremo skozi obdobje osnovne šole, si izbiramo sebi primerno družbo, prijatelje, formiramo si svoj značaj, iščemo svojo pozicijo v družbi. Razvijamo svoj dušni izraz.
  3. obdobje – od 14 – 21 let – to je obdobje fizičnega telesa – dobimo odraslo telo, razvijejo se vsi hormoni, punčke postanejo ženske, fantje postanejo z mutacijo moški.

Ta tri obdobja so glavna v našem življenju. Najbolje pomembno je obdobje čustvenega telesa. Čustva so tista, ki bodo pomagala razvijati odraslo osebo. Kadar odrasla oseba ne zna pravilno ravnati s čustvi, pomeni, da jo hitro kaj vrže iz tira, se razburi ali postane žalostna, je kot otrok, ki joče in ni slišan.

Ta obdobja se nam ponavljajo na vsakih 7 let. Ponavljamo čustvene vzorce in iščemo krivce zunaj sebe. Hodimo k vedeževalkam, da nam povejo kaj nas čaka,..iščemo pomoč od zunaj.

Žal, edina pomoč, ki jo najdemo je edino v nas samih. In v tem, da povezujemo svoja čustvena bremena. Ko to spoznamo, dobimo velikanski uvid v skrito resničnost. Do sedaj je nismo videli, kot da smo bili slepi za njo.

Postopoma začnemo vse bolj čutiti notranje Bitje, ki je živo in se zavedamo, da smo preko njega povezani s Stvarnikom. Doživimo in čutimo neko spoštovanje do njega. Zato, nikogar več ne obsojamo in hkrati sebe damo na prvo mesto. Zavedamo se, da je v nas božansko Btije in mi smo ga do sedaj ignorirali.

Nikoli ni prepozno, vsak trenutek imamo čas, da ga prepoznamo. In vsak trenutek je pravi, da spoznamo višjo resnico, ki jo spoznamo le tako, da jo sami izkusimo. Nihče nam ne more pomagati, kot mi sami sebi.

Prej ko si to priznamo bolje bo in hitreje se bomo našli. V stanju višjega zavedanja, se zavedamo svoje bolečine, vendar nikogar več ne krivimo, samo povezujemo.

Zato je zavesno dihanje tako pomembno pri tem procesu.

Zavestno dihanje je ključ in naše zavedanje, kaj se dogaja.

Tako plemenitimo svoj značaj in treniramo zavest. Zavest ima neskončne možnosti. Z zavestjo in mišljenjem v višjem stanju zavesti, lahko ustvarjamo svetove, predmete, situacije, dogodke, zdravje,..

To je nadaljevanje višjega stanja zavesti.

 


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja